Duurzame zwembaden in HDPE kunststof

Een inbouw zwembad? Waarom kiezen voor HDPE?

Uit jarenlange ervaring heeft zwembadbouwer LDX Pools ondervonden dat polyethyleen (HDPE) het beste materiaal is voor een duurzaam zwembad. Polyethyleen is de meest gebruikte kunststof en wordt onder andere ook gebruikt voor afvoer in de riolering. Het kan dus tegen een stootje. Dankzij de gladde afwerking van de kunststof wordt uw buitenzwembad straks ook makkelijk te onderhouden.

Naargelang uw wensen kunnen wij de tuin betegelen en nieuw gras aanleggen.

Verschillende kleuren

HDPE is door en door gekleurd. Hierdoor zijn eventuele krassen vrijwel onzichtbaar.
Uiteraard biedt uw zwembadbouwer u ook verschillende kleuren aan. Met wit krijgt uw zwembad een tropische look. De zwarte kleur geeft eerder een zwemvijver-effect en antraciet zorgt dan weer voor een strakke, moderne look van uw zwembad in de tuin.

Voordelen van HDPE voor uw tuin zwembad

Voordelen van HDPE ten opzichte van foliebaden

Voor het plaatsen van foliebaden is eerst een bouwkundige bak nodig waar de folie later in wordt aangebracht. De folie moet regelmatig vervangen worden en kan zelfs gaan lekken. HDPE-baden zijn zelfdragend, waardoor er vรณรณr de plaatsing van uw zwembad geen bouwkundige voorzieningen nodig is. Doordat de zwembaden in de werkplaats volledig worden gebouwd en in de meeste gevallen in รฉรฉn stuk worden geleverd, is lekken haast onmogelijk.

Voordelen van HDPE ten opzichte van betegelde zwembaden

HDPE-platen zijn massief afgewerkt. Daarom is dit materiaal zeer makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Bij betegelde baden is het onderhoud van het buitenzwembad een stuk lastiger, omdat het vuil zich hier makkelijker nestelt in de groeven. Daarnaast duurt het bouwproces van betegelde zwembaden veel langer dan dat van HDPE-zwembaden.

Voordelen HDPE ten opzichte van polyester zwembaden

Polyester zwembaden zijn normaliter alleen verkrijgbaar in standaard maten en vormen. Daarnaast kan de kleur, net zoals bij foliezwembaden, gaan vervagen door blootstelling aan UV-stralen. Bij HDPE-zwembaden is elke gewenste maat en vorm mogelijk en riskeert u geen verkleuring van uw zwembad.

Voordelen HDPE ten opzichte van PP-zwembaden

PP staat voor polypropyleen. Dit is een thermoplastic, net zoals HDPE. Toch zitten er grote verschillen tussen beide materialen. Zo is HDPE veel elastischer, waardoor het een langere levensduur heeft dan PP-zwembaden. Daarnaast is er door de flexibiliteit van HDPE meer mogelijk op het gebied van vorm en formaat dan bij PP.
Op al onze zwembaden is een garantie van 20 jaar door de fabrikant.

Heb je nog vragen of wens je meer informatie?

Neem vrijblijvend contact, we helpen je graag verder.ย 

Scroll naar boven